Turkije   Algemeen

Turkije   Alanya  Antalya  Bodrum  Fethiye İstanbul  Kemer  Marmaris  Side

 

Bodrum

 

 

Wat nu Bodrum heet, werd in de Oudheid Halikarnassos genoemd, een Grieks-Helleense stad. Hier stond ooit een van de 7 wereldwonderen, het graf van Mausolos. De moderne badstad ligt in een prachtige baai met in het midden de imposante Middeleeuwse burcht. Hier verveelt men zich nooit : Bodrum bruist van de activiteit, zowel overdag als 's nachts, en staat bekend als de stad met het meest swingende nachtleven in Turkije.

Historisch belangrijk is de stad alleen al omdat hier de Griekse schrijver Herodotos geboren werd. In deze charmante badplaats aan het zuiden van de Egeïsche kust hangt een vrolijke ongedwongen sfeer, die een beetje doet denken aan de Franse Riviera. Bodrum heeft een bevolking van ongeveer 20.000 inwoners en ligt tegenover het Griekse eiland Kos. Het stadje wordt terecht beschouwd als behorende tot de mooiste vakantieplaatsen in Turkije. Men ziet er kleine, op terassen gebouwde witgekalkte huizen tegen de heuvel, leuke straatjes

boven een prachtige baai, een schilderachtig haventje en een moderne jachthaven waar talrijke jachten en vissersboten voor een enorm kruisridderkasteel liggen afgemeerd.

 

Dit kasteel, de St. Petersburcht dateert uit de 15e eeuw en heeft tevens een interessant museum.

Men kan er rustig kuieren langs de wandelpromenade terwijl elegante jachtboten aanmeren in de jachthaven. Even buiten de stad kan men in de rustige, heldere en warme zee zwemmen of al duikend de koraalriffen en onderzeese grotten ontdekken.